Digitaal lesmateriaal:

Welke AIM-verhalen worden gebruikt in Nederland?

Er zijn twee series verhalen ontwikkeld door AIM Language Learning:

1) Histoires en Action

(met verhalen voor 8 tot 13 jarigen).


2) Jeunesse en Action

(met verhalen voor middelbare scholieren)

In Nederland wordt met verhalen uit beide series gewerkt.

De volgende verhalen worden gebruikt:

Brugklas zijn

Step 1 Histoires en Action!

HEA is de afkorting van Histoires en action ! en is oorspronkelijk geschreven voor leerlingen van 8-13 jaar.

In Nederland wordt met drie verhalen gewerkt uit de serie Histoires en action waarbij het verhaal Les trois petits cochons het meest frequent wordt gebruikt.

Om het docenten makkelijker te maken de methodiek achter AIM goed te begrijpen en toe te passen, is bij Les trois petits cochons de docentenhandleiding in het Nederlands geschreven.

De andere verhalen hebben een docentenhandleiding die in het Engels is geschreven.

De opties voor de brugklas zijn:

Les trois petits cochons

(met Nederlandstalige docentenhandleiding)

Le garçon qui joue des tours

Beide Step 1-verhalen zijn geschikt voor leerlingen die in de brugklas beginnen.

Step 2 Histoires en Action !

Comment y Aller ?

Dit verhaal wordt gedaan ná Les trois petits cochons of Le garçon qui joue des tours.

Na Comment y aller? kan worden overgestapt op het uitdagender step 2-verhaal Veux-tu danser ? uit de serie Jeunesse en Action.

Het is mogelijk om met Comment y aller? te starten in de brugklas, ook wanneer het niet lukt om alle opdrachten af te krijgen in leerjaar 1.

Het is geen probleem om de opdrachten bij dit verhaal af te maken in leerjaar 2 en daarna naar Veux-tu danser? over te stappen.

Dit is zelfs aan te bevelen, omdat verhalen uit de serie Jeunesse en Action na het basisverhaal Salut, mon ami! behoorlijk wat uitdagender zijn.

Met twee verhalen uit de serie Histoires en Action wordt een bredere basis gelegd, waardoor leerlingen makkelijker met Veux-tu danser? kunnen vervolgen.

Jeunesse en Action !

Docenten die voor het eerst beginnen met AIM wordt aangeraden om te starten met een Step 1 kit, daarna door te gaan met Step 2, Step 3 enzovoorts.

Step 1A - Salut mon ami

Step 1B - Une table pour deux

Step 2 - Veux-tu danser ?

Step 3 - Qui arrive ce soir ?

Step 4 - Un garçon populaire

*Salut mon ami en Une table pour deux zijn geschikt voor leerlingen die in de brugklas beginnen en kunnen een alternatief zijn voor Les trois petits cochons.

Informatie over bestellen en ontvangen van producten

Voordat u gaat bestellen is aan te raden u goed te verdiepen in de vraag met welke verhalen u wilt werken, een goede en veelgestelde vraag. Meer informatie over de meest gebruikte verhalen in Nederland vindt u in de tekst hierboven bij het onderwerp “Welke AIM-verhalen worden gebruikt in Nederland?”.

Bestelprocedure

U maakt uw keuze uit de verhalen die u wilt bestellen, gaat naar de betreffende pagina Histoires en Action of Jeunesse en Action en maakt uw keuze uit de verhalen. Door achter de titel van het verhaal te klikken op ‘Buy now’ komt u automatisch in de juiste International Store terecht, waar u de bestelling kunt plaatsen.

Bij elke kit wordt één kit-portal, de online leeromgeving, meegeleverd. Hierin is plaats voor 32 leerlingen. Heeft u meer kit-portals nodig, dan dient u die bij te bestellen. Mail hiervoor naar enquiries@aimlanguagelearning.com .

Bestelprocedure en betaling van de factuur

Op de factuur staan kosten vermeld voor de bestelde kits, de extra portals en de verzendkosten.

AIM Language Learning verzendt bestellingen, nadat het bedrag van de bestelling is voldaan. U kunt op 2 manieren de factuur voldoen:

1) U vraagt AIM Language Learning vooraf een factuur te mailen aan school, waarna school de factuur voldoet en de bestelling verzonden wordt. Indien u dit wenst, kunt u het beste contact opnemen met Kathy Poitras van AIM Language Learning: kathyp@aimlanguagelearning.com.

2) U bestelt en betaalt met de schoolcreditcard of uw privé-creditcard waarna u de kosten declareert bij uw school.

Verzendkosten

1 kit: circa $100 USD

2 kits: circa $156 USD

3 kits: circa $200 USD

4 kits: circa $239 USD

5 kits: circa $ 274 USD

De verzendkosten zijn bij benadering gegeven, omdat het gewicht per doos verschilt. Het loont om meerdere dozen tegelijkertijd te bestellen, de kosten zijn dan lager per doos

Daarnaast maakt het uit of er een basisdoos (kit)wordt verstuurd of een (zwaardere) doos met werkboeken.

Wilt u de exacte verzendkosten weten, klik dan de producten aan die u wilt aanschaffen, u ziet de exacte verzendkosten staan op de rekening.

Let op dat u de zending goed volgt aan de hand van de track- and tracecode die u ontvangt. Indien bestelde producten niet op tijd worden afgehaald, dan wordt het pakket teruggestuurd naar Canada. Hieraan zijn kosten voor u verbonden!

Kit content: wat wordt er geleverd in een kit?

De docent kiest één van de verhalen uit de serie Histoires en action ! of Jeunesse en action ! en bestelt een doos, ook wel ‘kit’ genoemd; één kit = één verhaal. De docent ontvangt:

 • De Teacher Manual met alle activities die tijdens de lessen worden gedaan.
 • Een map Partner/Group Activities met verwerkingsopdrachten in de vorm van kopieerbare werkbladen.
 • Een map Assessment Activities met toetsopdrachten; de opdrachten liggen zowel dicht bij het verhaal als verder van het verhaal en bewerkstelligen daarmee een overgang van een beginnende leerling naar een iets meer zelfstandige leerling.
 • Bij alle kits krijgt de docent gedurende twee jaar toegang tot de kit portal behorende bij de bestelde kit.
 • Uitleg wanneer welke activiteiten en opdrachten kunnen worden gedaan.
Toetsing: assessment tools

De kit-portal is de digitale leeromgeving van de leerling en de docent behorend bij één verhaal. Hier kan de leerling gebarensessies oefenen, het toneelstuk, de liedjes en de grammatica-raps en -posters bekijken, beluisteren en lezen, indien gewenst met audiovisuele ondersteuning waardoor de leerling kan leren op basis van zijn/haar persoonlijke leervoorkeur.

In de portal voor de docent zijn tevens filmpjes te vinden over diverse onderwerpen uit het AIM-docentenboek. De docent kan daarnaast de activiteit van de leerling in de digitale omgeving volgen.

Informatie over bestellen en ontvangen van producten

Overig lesmateriaal:

 • Alle AIM Teaching Kits
 • Alle AIM Student Workbooks
 • Digitaal werkboek voor leerling in digitale versie als onderdeel van de kit-portal  Student Digital Workbook
 • Kit-portal behorende bij het verhaal: AIM Portal
 • Kit-portal behorende bij het verhaal: de AIM-portal, waarin de leraar maximaal 32 leerlingen kan laten werken in de online omgeving van een AIM-verhaal. De portal is alleen via mail te bestellen bij AIM Language Learning. Geef in de mail aan voor welk verhaal u één of meerdere portals wilt bestellen.
  Mail naar enquiries@aimlanguagelearning.com.

Digitaal lesmateriaal

Kit-portal

De kit-portal is de digitale leeromgeving van de leerling en de docent behorend bij één verhaal. Hier kan de leerling gebarensessies oefenen, het toneelstuk, de liedjes en de grammatica-raps en -posters bekijken, beluisteren en lezen, indien gewenst met audiovisuele ondersteuning waardoor de leerling kan leren op basis van zijn/haar persoonlijke leervoorkeur.
In de portal voor de docent zijn tevens filmpjes te vinden over diverse onderwerpen uit het AIM-docentenboek. De docent kan daarnaast de activiteit van de leerling in de digitale omgeving volgen.

Digitaal werkboek

Als het gewenst is dat de leerlingen in een digitale omgeving verwerkingsopdrachten maken, dan is het mogelijk een digitaal werkboek aan te schaffen. De leerlingen maken de opdrachten dan op hun device, een computer of i-pad. Als het digitale werkboek wordt gekocht, dan wordt deze aan de portal toegevoegd.

Digitale e-reader

Een pakket van digitale leesboekjes die eventueel thuis kunnen worden gelezen. Indien gewenst, kan het lezen audiovisueel worden ondersteund, de tekst wordt dan voorgelezen en zichtbaar gemarkeerd zodat de leerling de tekst eenvoudig kan volgen.

Online Gesture Database

Even snel een gebaar bij een woord opzoeken? Dat kan eenvoudig met behulp van de Gesture Database.

Docenten die gaan werken met AIM doen er goed aan zich te verdiepen in de basisprincipes van AIM en hoe AIM kan worden geïmplementeerd in de dagelijkse lespraktijk in Nederland. Training is hét sleutelwoord tot het succesvol invoeren van deze methodiek die leidt tot plezier en succes in het vak Frans bij de leerlingen en de docent! U kunt zich op twee manieren scholen, via Project Frans, trainingslocatie in overleg of online bij AIM Language Learning.

AIM Trainingen via Project Frans

Project Frans biedt de volgende trainingen aan voor de onderbouw:

 • voor docenten die willen kennismaken met AIM
 • voor docenten die willen beginnen met AIM in leerjaar 1
 • voor docenten die zich voorbereiden op leerjaar 2 met AIM
 • voor docenten die zich voorbereiden op leerjaar 3 met AIM

Alle trainingen worden gegeven op een centrale locatie die goed per OV en auto te bereiken is. De locatie wordt bepaald op basis van de vestigingsplaatsen van de scholen van de deelnemende docenten.

Daarnaast kunnen trainingen ook op de locatie van uw school worden gegeven.

Naast deze algemene trainingen verzorgen wij ook maatwerktrainingen en ondersteuning op maat.

Projectfrans.nl – AIM

Online and in person trainingen AIM Language Learning:

International live online and in-person AIM Training
Voor ervaren docenten: AIM Certification